STIRI Italia – Siria | Avertizare: banii pentru rascumparari, transformati in armamament

Raimondo Schiavone, Președintele Centrului Italo-Arab Assadakah Sardegna, a cerut ieri ministrului de externe italian, Federica Mogherini, să blocheze intrările în Siria via Turcia, pentru ca Italia să nu mai fie obligată să plătească bani pentru răscumpărarea cetățenilor italieni, informează agenția ANSA.

Sumele din răscumpărări, a spus el într-o declarație, sunt folosite pentru finanțarea activităților criminale ale acestor grupări armate, “iar Italia nu ar trebui să plătească prețul ‘iresponsabilității’ jurnaliștilor, activiștilor, sau a celor care nu au nimic de-a face cu activitățile de cooperare internațională sau ale misiunilor umanitare”. El a cerut ministrului să-i oprească pe italieni să intre într-una dintre cele mai periculoase zone din Siria, aflată sub controlul grupurilor jihadiste și facțiunilor islamiste radicale.

Schiavone a declarat că, “în anii săi de activitate, centrul său – înființat în 1995 – “a efectuat 84 de misiuni, trecând, prin granița libaneză un număr mare de italieni și străini, cu viză din partea guvernului sirian. Aceste misiuni s-au desfășurat fără nicio problemă, reporterii și ceilalți însoțitori fiind capabili să-și îndeplinească misiunea în deplină securitate.

Assadakah nu îi vede cu ochi buni pe cei care au ales și care aleg să intre în Siria, în zonele de razboi controlate de opoziția armată și bandele criminale. Această situație trebuie să se schimbe. Guvernul italian are datoria de a interveni și de a spune că, în aceste zone, controlate de așa-numiții “rebeli” – nimeni nu poate fi în siguranță.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.