STIRI Bulgaria | Baia lui Suleiman Magnificul, din Burgas, deschisa vizitatorilor

Restaurarea Baii lui Suleiman Magnificul, din Burgas, Bulgaria, este aproape completă și baia va fi deschisa pentru vizitatori anul viitor, conform unui raport al mass-mediei bulgare.

Clădirea din secolul al XVI-lea se află în complexul arheologic Aquae Calidae, din Burgas, în apropiere de izvoarele de apă minerală.

Baia a fost restaurată la aspectul sau inițial oriental.

Potrivit cotidianului 24 Ceasa, există ideea transformarii Baii lui Suleiman, intr-o baie functionala, dar ar fi necesară permisiunea Institutului National pentru Moștenire Culturală.

Săpăturile din zona au început în 2009 și au dus la descoperirea de băi romane, si ele restaurate, a unui templu roman și a diferite artefacte din imperiile Otoman și Bizantin.

În afară de Baia lui Suleiman și de băile romane, complexul va include, de asemenea, un muzeu, unde vor fi afișate diverse artefacte, conform publicatiei bulgaresti Novinite.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.