Biserica Ortodoxa Indiana Malankara saluta dialogul cu Biserica Siriaca a Antiohiei

Biserica Ortodoxa Indiana Malankara a salutat dialogul cu Biserica Ortodoxă Siriacă a Antiohiei si Intregului Orient.

Secretarul Sfântului Sinod, Mitropolitul Severious Mathews de Kandanad, a declarat că Biserica din India este deschisa pentru dialogul cu Biserica Siriacă, bazat pe constitutia din 1934 a Bisericii și hotărârea Curții Supreme din 1995. Declarația a fost făcută de către Mitropolit, după încheierea sesiunii Sfântului Sinod Episcopal, ieri, la palatul Catolicatului – sediul Bisericii.

Biserica Ortodoxă din India a răspuns pozitiv apelului la dialog al Patriarhul Ignatie Efrem II al Antiohiei și al Întregului Orient (foto – vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe). In ultimele două luni, au existat o mulțime de discuții în toate sectoarele, cu privire la detaliile referitoare la reinnoirea dialogului între Biserica Ortodoxa din India și cea Siriacă. Acum, ar trebui să existe eforturi constructive din toate părțile, pentru a începe discuțiile pentru pace și prosperitate – se arata in declaratie, conform serviciului de presa ecumenic al Bisericilor orientale CPO.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.