STIRI din POLITICA – Irak: VIDEO – Mormintele Profetilor Iona si Seth, distruse de militantii islamisti ISIS

Militanții ISIS din Irak au fost filmati zdrobind fără milă morminte vechi de secole, în Mosul, Irak. Materialul video șocant a fost postat online, in aceste zile.

Acesta ii arată pe rebeli, cu cagule și haine negre, distrugand mormintele cu ciocane, în mijlocul vartejurilor de praf și a grămezilor de pietre. Nu se știe când a fost filmat materialul.

Autoritățile irakiene, potrivit Daily Mail, au confirmat faptul că unul dintre morminte zdrobite aparținea Profetului Iona (Younis, în arabă), care este venerat de musulmani și de creștini deopotrivă și este cunoscut ca personaj principal al Cartii lui Iona. Conform celebrei povestiri, el a fost înghițit de un pește uriaș. El este privit ca sfânt, de mai multe confesiuni creștine.

Împreună cu mormântul profetului Iona, ISIS a mai distrus si altarul Profetului Shayth (Set). Radicalii sunniți au invadat Mosulul în ultima lună și au incendiat 11 biserici creștine, mănăstiri și moschei în oras si în jurul orașului istoric irakian de nord.

Mosulul a fost capturat pe 10 iunie (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe). Mii de civili au fugit, de cand jihadiștii au preluat controlul asupra orașului, în lupta lor împotriva majorității șiite (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Pe 30 iunie, jihadiștii ISIS au declarat teritoriile capturate din provincia Diyala din Irak până la Aleppo, Siria, drept “califat”, si au schimbat numele grupului in “Statul Islamic” (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe). In galeria video a articolului de fata, puteti urmari aceasta filmare (www.lacasuriortodoxe.ro).

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.