STIRI din Ucraina: Doi preoti din Slaviansk, ucisi alaturi de fiii lor. Lichidarea fizica a Patriarhiei Moscovei in Ucraina

S-au descoperit cadavrele mutilate a doi preoți din Slaviansk și ale celor doi fii ai unuia dintre acestia – lucru confIrmat deja de consilierul Ministrului Afacerilor Interne al Ucrainei, Anton Gerashchenko.

“Am găsit locul de inmormantare a doi preoti din Slaviansk, care au fost torturați și uciși de către naționaliștii ucrainieni. Întreaga țară și întreaga lume va ști despre atrocitățile teribile comise de teroriști. Veti afla despre asta, cu dovezi concrete”, a spus Gerashchenko, citat de VoR.

El a spus că preoții au fost uciși pentru ca ajutau forțele de auto-apărare. Potrivit acestuia, cadavrele a doi fii ai unuia dintre preoți au fost găsite si ele în acelasi mormânt.

In data de 8 iulie, Biserica Ortodoxă Ucraineană a anuntat ca un preot al Bisericii Ortodoxe Ucrainene a fost răpit în Donetsk – protopopul Yuri Ivanov din Patriarhia Kievului.

La sfârșitul lunii mai, un preot ortodox, Vladimir Maretsky, care a fost reținut de către armata ucraineană, a fost eliberat si a raportat că a fost bătut, pentru a fi facut sa marturiseasca ca a ajutat fortele de auto-aparare.

Înainte de aceasta, șeful Eparhiei de Odessa, Mitropolitul Agatanghel, a confirmat amenințările care veneau din partea radicalilor, conform VoR.

La începutul lunii aprilie, un alt preot al Bisericii Ortodoxe Ruse, Oleg Mokriak, și șeful Uniunii Cetățenilor Ortodocși din Ucraina, Valery Kaurov, au fost persecutați de către Serviciul de Securitate al Ucrainei, care a constatat ca prin cuvintele lor ar fi adepti ai separatismului.

Secretarul Eparhiei de Odessa, protopopul Andrei Novikov, a părăsit orașul natal și s-a mutat la Moscova, după ce il chemase “același investigator din Serviciul de Securitate al Ucrainei, care il chemase recent pe Protopopul Oleg Mokriak”.

“Sunt sigur că, dacă acest guvern își păstrează poziția, se va ocupa de lichidarea fizică a Patriarhiei Moscovei în Ucraina”, a declarat Novikov pentru ziarul Vzgliad, mai informeaza VoR.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.