STIRI din Israel – Gaza: luptele continua deja de o saptamana

Trupele israeliene au împușcat mortal, ieri, un bărbat palestinian, în timpul ciocnirilor cu aruncătoare de piatră, în Cisiordania ocupata.

Activiștii raportează că zeci de palestinieni au fost, de asemenea, reținuți peste noapte de către Israel, ca parte dintr-o represiune asupra presupușilor militanți, care a escaladat luna trecuta, dupa răpirea și uciderea a trei studenți seminaristi evrei.

Israelul a lansat o ofensivă militară în Gaza controlata de Hamas, săptămâna trecută, întemeiata pe un răspuns la o creștere a atacurilor cu rachete in teritoriu.

Cel puțin 172 de palestinieni au murit și zeci de case au fost avariate sau distruse, de la inceputul luptelor, de marțea trecută, mai mult de 1.300 de rachete israeliene lovind regiunea.

Militantii palestinieni au lansat, la rândul lor, 1.000 de rachete asupra Israelului, cauzand distrugeri si pagube materiale, dar niciun deces nu a fost raportat în rândul israelienilor.

Potrivit directorului general al Caritas Ierusalim, Rev. Raed Abusahlia, citat de Radio Vatican, cele mai multe decese sunt inregistrate in randul civililor, inclusiv al femeilor, copiilor, persoanelor în vârstă și cu handicap.

El a mai spus că există teama unei posibile invazii in zona, în cazul în care conflictul continuă.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.