Expeditie in Marea Arctica: binecuvantarea iahturilor si echipajelor

Episcopul ortodox Iakov de Naryan-Mar și Mezen a efectuat o slujba de rugăciune și a binecuvantat iahturile Expeditiei Marea Arctica dedicată celor 700 de ani de la nasterea Sfantului Serghie de Radonej.

Echipajele Expeditiei Marea Arctica, de pe cela patru iahturi, si-au inceput astfel călătoria lor, din portul Naryan-Mar.

Traseul este de 2460 km lungime și va dura 30-35 zile. Expediția a fost elaborata în strânsă colaborare cu Eparhia Naryan-Mar.

Sarcinile expediției includ o călătorie pe mare, de categoria 5 de complexitate, cu vânt puternic și regimuri de valuri mari înconjurate de gheață, pentru o lungă perioadă de timp; o cercetare istorică și geografică pe urma rutelor pionierilor secolelor XVIII-XIX; definirea condițiilor pentru înființarea unor noi așezări permanente în secolul XXI.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.