STIRI Irak | Islamistii ISIS distrug o biserica crestina asiriana veche de 1800 de ani

Termenul limită acordat de ISIS creștinilor, pentru ca acestia sa părăsească Mosul-ul, s-a încheiat în week-end, și miile de oameni care cred in Hristos au părăsit orașul (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Dupa plecarea ultimor crestini, militanții islamisti au incendiat o biserica crestina asiriana veche de 1800 de ani.

Potrivit Al Arabiya, biserica a fost incendiată sâmbătă, după ce creștinii care mai ramasesera au fugit. Incendierea bisericii a fost ultimul eveniment de pe lista distrugerilor proprietăților creștine din Mosul.

Militanții, care se afla intr-o misiune de infiintare a unui stat islamist dupa legile Shariei, vor să curețe Irakul de creștini (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

În afară de incendierea bisericii, militanții ISIS au scos crucea de pe Catedrala Sfantul Efrem, care a fost odată scaunul Arhiepiscopiei Ortodoxe Siriace din Mosul, și au arborat steagul negru ISIS, in locul acesteia (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe). O statuie antică a Fecioarei Maria a fost, de asemenea, sparta, conform unei relatari New York Times.

“Ne-au ucis prin scoaterea crucii, aceasta insemnanand moarte pentru noi”, a spus Ghazwan Ilyas, șeful Societății Culturii Caldeene, pentru NYT.

Un videoclip postat pe YouTube, pe 9 iulie, arată un mormânt care a fost distrus cu un baros, mormantul apartinand profetului Iona.

Human Rights Watch (HRW) a declarat că creștinii din Mosul au fugit si s-au alaturat miilor de refugiați din regiunea autonomă vecina a Kurdistanului.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.