Tuesday 22 july 2014

STIRI Irak | Patriarhul Efrem al II-lea cere oprirea finantarii extremistilor islamisti

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Siriace, Sanctitatea Sa Ignatie Afraim al II-lea, a emis o declarație în care condamnă violențele împotriva creștinilor din Irak.

In declaratie se arata:

“ISIS le-a dat creștinilor un ultimat sa paraseasca orasul Mosul, pentru că liderii lor au refuzat să accepte cererile nerezonabile și condiții inacceptabile, care ar putea fi rezumate prin forțarea creștinilor să renunțe la credința lor sau să plătească impozitul jizia, daca vor sa ramana in viata.

Condamnăm ferm aceste acte de terorism, îndreptate împotriva creștinilor noștri, clerici și laici. Respingem incendierea bisericilor și distrugerea lor completa. Cerem măsuri imediate pentru a opri aceste atacuri și amenințări. Mai mult decât atât, facem apel la comunitatea internațională, organizațiile și toți oamenii de bunăcredință, să lucreze împreună pentru a pune capăt acestor acte devastatoare, în Irak, în special, și în Orientul Mijlociu, în general.

Cerem stoparea finanțarii grupurilor extremiste care seamana groază în rândul cetățenilor și vizează divizarea poporului irakian, care are o lunga istorie de viață comuna și de lucrare comuna. Le recomandam fiilor nostri duhovnicesti sa faca față cu înțelepciune evoluțiilor recente și să fie solidari unii cu alții. Noi le recomandăm să ramana in țara strămoșilor noștri, până la gasirea unei cai de ieșire din acest calvar”.

Lăcaşuri Ortodoxe (spre pagina principală)

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Orice sumă ca ajutor poate fi depusă prin mandat poștal.

Adresa: Mânăstirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, România
Pr. Arhim. Stareț Iov (Ion Archiudean)

Mai multe informații puteți afla pe

www.ManastireaHalmyris.ro și www.SfintiiEpictetSiAstion.ro

Slujbe live la duminici și sărbători

Transmisiuni in direct - slujbe

Vă anunţăm noutăţile