PAU – curs de educare, pentru distrugeri cauzate unor distribuitori de prezervative

Patru tineri cu vârste cuprinse între 20 – 24 ani, au fost condamnaţi luni de către Tribunalul corecţional din Pau prin participare la un curs de educare cetăţenească, de două zile, pentru că au provocat distrugeri mai multor distribuitori de prezervative în Pau, la sfârşitul lui august, atunci când gestul a fost justificat prin convingerile lor religioase.

Instanţa a aprobat cererea ministerului public, reprezentat prin Celine Raignault, care cerea participarea la un stagiu de cetăţenie de două zile, în următoarele şase luni. Dacă această pedeapsă nu va fi efectuată, vor fi condamnaţi la o amendă de 200 de euro”, a adăugat aceasta.

“Aici, în instanţa de judecată, nu este legea unei biserici, ci a republicii, care se aplică, indiferent de convingerile religioase”, a spus doamna Raignault.

In noaptea de 27 – 28 august, cei patru tineri, doi frati de 22 şi 20 de ani din Toulouse şi alţi doi din Versailles, cu vârste de 24 şi 20 de ani, au atacat cinci distribuitori de prezervative.

Cei patru, aflaţi în vacanţă la bunicii lor din Jurançon, aproape de Pau, au fost arestaţi în timp ce abordau un al saselea distribuitor. Ei au explicat anchetatorilor că au acţionat conform “convingerilor religioase, împotriva avortului şi contracepţiei” şi s-au prezentat ca “luptători catolici.”

Luni la şedinţă, au recunoscut “prostia” din acţiunile lor. Unul dintre ei a menţinut părerea că “folosirea prezervativelor este un act egoist” şi este un “obstacol în calea vieţii.”

Având în vedere faptele, aceştia i-au despăgubit pe farmacişti şi şi-au prezentat scuzele.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.