Siria: 45 de oameni morti in urma unor ciocniri intre jihadisti

Patruzeci și cinci de persoane au fost ucise duminică, în regiunea siriana de est Deir Az-Zor, în urma unor ciocniri între grupurile jihadiste rivale, a raportat Observatorul sirian pentru Drepturile Omului.

Grupul de monitorizare cu sediul la Londra, care primeste informatii de la o rețea extinsa de contacte din întreaga țară, a raportat că lupta a avut loc între Statul Islamic Irak și Levant (ISIS) și Jabhat Al-Nusra.

Prima grupare, se spune, ar fi pierdut 28 de oameni, iar cea de-a doua – o sucursala Al-Qaeda în Siria – 17 persoane, aminteste agentia Ansa.

Ambele organiatii (ISIS și Jabhat Al-Nusra) se afla pe lista SUA a organizațiilor teroriste. Aproximativ 6.000 de oameni au murit în ciocnirile între ISIS și alte grupari rebele, de la începutul anului (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.