Pan-erezia vremurilor noastre – (Avertisment: pentru unii, imaginile pot fi socante!)

Ne cerem scuze in cazul in care, repetarea fotografiilor devine suparatoare, cauzand reactii adverse.

Pan-erezia vremurilor noastre (a PC-urilor şi telefoanelor mobile, de ultimă serie, cumpărate cu bucurie, dar pline de „cipuri”) nu este nici „ecumenismul” nici „vaccinismul”, nici „cipuiala” ci „ANTI-CLERICALISMUL (termen care mi-a sarit in ochi, undeva printre comentarii) căruia, negeneralizând (fiindcă trei oameni care nu merg la slujbe, nu înseamnă popor), îi suntem pe alocuri martori.

Cel mai indicat ar fi fost să înşir aceste site-uri (şi ziarele) rupte de Biserică, prin care se propagă ideea

neascultării, ridicată la nivel de virtute mucenicească, dar prefer să invoc argumentul că reclama se plateşte (trebuie să aleg acest lucru, pentru a justifica cumva faptul că îmi lipseşte un banner pentru ca ele să se limiteze inferior la vârsta vizitatorilor de 18 ani). Aşa că renunţ la prezentarea „rubricilor ortodoxe pentru adulţi, XXX”, tocmai pentru ca logica, nici măcar în vizită, să nu aibă acces la ele.

Tot legat de logică şi de vârsta ajungerii la maturitate (acum, 18 este limită superioară, remarcaţi), un gand imi zboara, şi aş cere un răspuns de la cineva la întrebarea: de ce oare mi se repetă reproşul că nu am fost alături de părinte la Piteşti, atâta timp cât nici Sfinţia Sa n-a fost vreodată închis acolo (citiţi înainte să scrieţi istoria)? Aveţi cumva un banner pentru vârstă şi eu nu l-am văzut?

Sau, dacă are cineva varianta integrală a ultimei înregistrări (brutale!) de la Techirghiol (a doua – cea „anti-prima”, adica “anti R.Dobrogea”), fiindcă m-aţi învăţat să nu mă las manipulat, să ne-o pună la dispoziţie (cu momentul intrării în chilie). Aş da curs, astfel, celor 1000 de emailuri primite în acest sens şi poate aş posta-o, deşi cuvinte duhovniceşti am tot primit şi dat mai departe, dar văd că nu le ţine nimeni, deci ce folos…

Iar acum, chiar că vă rog… cât timp citesc eu aceste trei noi mesaje, de mai jos, (scuzati, asa au fost scrise), primite în ultima secundă, citiţi un răspuns lămuritor, dând click pe bannerul Radio Dobrogea (de sub ele):

E.I.: Pr I… S…. de la Manastirea Petru Voda le-a spus credinciosilor sa faca Acoperamantul Maicii Domnului in fiecare zi pt Pr Iustin Parvu deoarece i se pregateste ceva de la Sinod saptamana viitoare … [mass]” (atentionarea noastra: observati cum se incearca sugerarea caterisirii pentru incriminarea ulterioara a Patriarhiei, de genul: v-am zis noi?! pentru cipuri, mucenici!)

Ori ăsta, mai „citeţ”:

„suntem rugati sa ne rugam pentru PARINTELE IUSTIN SE PARE CA VA AVEA MARI NECAZURI IN CURAND

SE PARE ca saptamana viitoare Parintele IUSTIN PARVU va fi “VANDUT DE MAI MARII BISERICII (SI NU STIU CARE BISERICA , CA A ROMANILOR NU ESTE( SI VA FI IN SITUATIA SA RASPUNTA IN FATA JUDECATORILOR CA SI MONAHUL DANIILDE LA TANACU

Calugarii sai DE BUNA CREDINTA ne roaga SA ne rugam pentru parintele, sa citim Acatistul SFANTULUI ACOPERAMAN AL MAICII DOMNULUI PENTRU SFINTIA SA
VA RUGAM SA RASPUNDETI SOLIDARI LA ACESTE APELURI FACUTE DE FRATII NOASTRI”

Sau „rugăciunea”:

C.C.: de ce nu pui si al doilea interviu cu Pr Arsenie???????? ia zi smechere, de ce nu vorvesti de siretricul cu care e intrebat Pr Arsenie??????? Dobitocul de la radio scoate din burta citate, nici nu ma mira raspunsul Pr Arsenie,
C. C.: scorpii”

(mesajele sunt originale, autentice si salvate ca foto, pentru siguranta)

Vazand discutiile pe tema identitatii mele (ca “om al Bisericii” sau “omul Patriarhului” cum scrie pe ici-colo, onorant), observ ca nimeni nu-si doreste mai mult decat aceia care comenteaza, “cipuirea” mea:


KSLCatalin (admin. Lacasuri Ortodoxe)

Nu pot sa cred ca a bagatelizat jertfa generatiei sale numind-o “risipă de energie”.

(dati click pe banner pentru a urmari ce se intampla si dincolo de el)

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.