Oklahoma: clericii catolici reactioneaza impotriva brutalitatii pedepsei cu moartea

In 29 aprilie, în McAlester, Oklahoma – SUA, executarea unui criminal condamnat, numit Clayton Lockett, folosind o noua metoda de injectare letala a trei droguri a eșuat, lăsând asupra lui Lockett semne neașteptate ale durerii și conducandu-i pe oficialii închisorii Oklahoma la stoparea procedurii. Lockett, ulterior, a murit in urma unui atac de cord.

Arhiepiscopul catolic Paul Coakley, din Oklahoma City, a declarat ca executarea fără precedent, subliniaza brutalitatea pedepsei cu moartea, și a cerut populatiei locale să cântărească cu atenție valorile dreptății și milei.

“Modul in care ii tratam pe criminali, spune multe despre noi, ca societate”, a declarat acesta

“Avem nevoie de siguranță, desigur, acordand atentia cuvenită victimelor infracțiunilor, dar trebuie să găsim o cale de a face acest lucru, care sa nu contribuie la cultura mortii, care amenință să erodeze complet sentimentul nostru de demnitatea înnăscută a persoanei umane și de sanctitate a vieții umane, de la concepție si până la moartea naturală”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.