Nigeria: numarul elevelor rapite se reduce cu patru

Autoritățile din nord-estul Nigeriei au revizuit, ieri, numărul elevelor ținute captive de Boko Haram, negând rapoartele mass-media conform carora ostaticele ar fi scapat din mainile islamistilor în ultimele zile.

O sursă din guvernul din statul de nord-est, Borno, care a solicitat anonimatul, a declarat că numărul fetelor care lipsesc in prezent este acum de 219, si nu de 223, cum se raportase anterior in mass-media.

Poliția din Borno a declarat ca 276 de fete au fost răpite de către islamiști, pe 14 aprilie, dintr-un liceu din orașul Chibok (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Autoritățile au declarat că 53 dintre ostatice au scăpat în primele zile de dupa atac. Dar, în urma unei anchete recente, a reieșit faptul că, de fapt, 57 scapasera la scurt timp după atac, doar ca parintii a patru fete au neglijat să informeze oficialii despre acest lucru, conform sursei, citata in ultimele ore de VoR.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.