Pelerinaje Lacasuri Ortodoxe: Golful Semanatorului… sau, ce ati pierdut cand ati calatorit pe Taramuri Biblice

Astazi, agentia Lacasuri Ortodoxe va propune o noua tinta, prin Revista saptamanala “Pelerinaje Lacasuri Ortodoxe” (sau, cum am numit-o mai exact: “Ceea ce ati pierdut cand ati calatorit pe Taramuri Biblice”. Incercam sa ne concentram pe o noua locatie: Golful Semanatorului.

Pe marginea de nord a Mării Galileii, chiar la baza Bisericii Fericirilor, se afla un mic intrand in apa, de aproximativ 100 de metri lățime. Această intrare este adesea numita “Golful Semănătorului”. Sa citim urmatoarele versete:

“În ziua aceea, ieşind Iisus din casă, şedea lângă mare. Şi s-au adunat la El mulţimi multe, încât intrând în corabie şedea în ea şi toată mulţimea sta pe ţărm. Şi le-a grăit lor multe, în pilde, zicând: Iată a ieşit semănătorul să semene. Şi pe când semăna, unele seminţe au căzut lângă drum şi au venit păsările şi le-au mâncat. Altele au căzut pe loc pietros, unde n-aveau pământ mult şi îndată au răsărit, că n-aveau pământ adânc; Iar când s-a ivit soarele, s-au pălit de arşiţă şi, neavând rădăcină, s-au uscat. Altele au căzut între spini, dar spinii au crescut şi le-au înăbuşit. Altele au căzut pe pământ bun şi au dat rod: una o sută, alta şaizeci, alta treizeci. Cine are urechi de auzit să audă”. (Matei 13:1-9)

De-a lungul anilor, mulți oameni au ajuns să creadă că acest eveniment s-a întâmplat la această intrare mica de apa, de unde și numele de “Golful Semănătorului”. Intrarea, împreună cu terenul în pantă, în sus, spre deal, creează un amfiteatru natural.

Cu mai multi ani in urmă, un domn pe nume Cobby Crisler chiar a realizat un experiment aici, pentru a vedea daca este posibil ca un grup mare de oameni sa poata asculta pe cineva, fără a se folosi de echipamente de sonorizare moderne. Acesta a ajuns la concluzia clara că a fost, intr-adevar, posibil, estimand ca între 5.000 și 7.000 de oameni ar putea asculta cu ușurință pe Cineva stând într-o barcă.

Organizatorii unor programe legate de locurile biblice ii iau des pe elevi cu ei si ii conduc in acest loc, pentru a le demonstra fenomenul.

Nu se poate sti exact daca aceasta este locatia acestui eveniment, insa este destul sa se studieze zona, în lumina Scripturii, si ea sa devina imediat un candidat posibil. Dealul din spatele intrandului de apa este Muntele Fericirilor.

Si… nu uitati, in urma vizitei pe care o veti face in Golful Semanatorului, sa le amintiti tuturor celor carora le veti povesti elementele inedite pe care ati avut astfel ocazia sa le vedeti, ca v-ati bucurat de un ghid pe care multi si l-ar dori sa-l aiba si poate ca nu au avut pana acum ocazia: Revista saptamanala “Pelerinaje Lacasuri Ortodoxe” (sau, mai bine zis, “Ceea ce ati pierdut cand ati calatorit pe Taramuri Biblice”).

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.