publicat în: Arhivă

La Istanbul, Turcia s-a desfasurat Forumul Global pentru Consolidarea Parteneriatelor cu Organizatiile Religioase

In perioada 20-21 octombrie in orasul Istanbul, Turcia s-a desfasurat Forumul Global pentru Consolidarea Parteneriatelor cu Organizatiile Religioase, la care au participat reprezentanti ai tuturor religiilor lumii. Intrunirea a fost organizata si monitorizata de Fondul ONU pentru Populatie.

S-a discutat despre modalitatea stabilirii parteneriatului si a schimbului de experienta a organizatiilor religioase intru depasirea diverselor probleme sociale. In acest sens au fost abordate astfel de teme: violenta importiva femeilor, moralitatea materna, HIV/SIDA, migratia, traficul de fiinte umane, calamitatile naturale, saracia etc.

Din partea Bisericii Ortodoxe au participat delegatii din Rusia, Belarus si Moldova. Cu binecuvantarea IPS Mitropolit Vladimir au participat Prot. Octavian Mosin, director executiv al Centrului „Agapis” si dl Victor Lutenco de la UNFPA, oficiul din Moldova.

Delegatia din Moldova a impartasit din experienta acumulata de Biserica in depasirea problemei traficului si a calamitatilor naturale din ultimii doi ani.