Siria: Ambasadorul SUA demisioneaza, dupa 30 de ani de activitate

Ambasadorul Statelor Unite în Siria, Robert Ford, în ultimul timp principalul punct de contact al Washingtonului cu liderii opoziției, in lupta cu Regimul lui Bashar al-Assad, a demisionat ieri.

“Robert Ford se retrage din serviciul de externe, după aproape 30 de ani”, a declarat purtatorul de cuvant al Departamentului de Stat, Jen Psaki, citata de AFP.

Ea a recunoscut că demisia lui Ford, care în ultimii trei ani a construit contacte cu liderii opoziției și a avut un rol în a-i aduce la negocierile de pace de la Geneva, reprezinta o pierdere.

“Conducerea lui extraordinara a ghidat răspunsul nostru la una dintre cele mai formidabile provocări ale politicii externe din regiune”, a declarat Psaki, conform unui raport emis de radioul Vocea Rusiei.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.