Liderul Bisericii Anglicane, despre decesul Patriarhului Mar Ignatius Zakka I Iwas

Arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, și-a exprimat marea tristețe, la trecerea la cele vesnice a Sanctității Sale Mar Ignațiu Zakka I Iwas (1933-2014), Patriarhul Antiohiei și al întregului Răsărit și lider suprem al Bisericii Ortodoxe Siriene (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Arhiepiscopul Justin a spus: “Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru viața extraordinară și marturisirea Sanctității Sale, și ne rugăm pentru Biserica Ortodoxă Siriană, în acest moment de doliu și de incertitudine. Sanctitatea Sa ne va lipsi foarte mult. Noi, de asemenea, continuam sa ii purtam in gandurile noastre pe IPS Mitropolit Yohanna Ibrahim de Alleppo, care a fost rapit, împreună cu IPS Mitropolit Boulos, inca din aprilie 2013, si cerem mila lui Hristos pentru eliberarea lor în condiții de siguranță”.

“Creștinii din Orientul Mijlociu se confruntă cu suferințe și încercări imense. Statornicia lor este una din convingere interioară profundă, angajament și credință. Ei sunt purtatori ai crucii, de zi cu zi, fără teamă, și aduc Vestea cea Bună în cuvânt și faptă. Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru acest marturisitor credincios, care este o binecuvântare pentru întreaga lume, un mesaj al lui Hristos în mijlocul nostru, prin care ne ajuta sa depășim ingrijorarile și greutățile cu care ne confruntăm.”

Sanctitatea Sa a fost cunoscut pentru lucrarea sa de lungă durată în situații si incercari foarte dificile și a avut contribuții importante in dialogul ecumenic. El a fost un membru al diferitelor Academii din Rasarit si Occident și autor al mai multor cărți despre educația creștină, teologie, istorie, cultură, in limbile siriacă, arabă și engleză.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.