West Bank: 200 de palestinieni au innoptat intre ruinele vechii lor asezari

Aproximativ 200 de palestinieni din Comitetele non violente Populare de Coordonare au ocupat ieri ruinele unui sat din West Bank, Deir Hajla, care a fost distrus în 1967 in războiul arabo-israelian.

Ei si-au petrecut noaptea în satul de lângă orașul Ierihon, reiterand astfel faptul că Valea Iordanului trebuie să rămână sub suveranitate palestiniană în orice viitor acord de pace cu Israelul, conform organizatorilor, citati de Ansa.

“Aceasta este o mișcare de rezistență palestiniana, non-violenta”, a declarat membrul Consiliului Central al Organizației pentru Eliberarea Palestinei (OEP), Mustafa Barghouti.

“Vrem sa arătăm că palestinienii au fost în acest sat, înainte, și ca ei intenționează să rămână pe terenul lor”. Poliția Israeliana de Frontieră s-a aflat la locul faptelor.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.