publicat în: Arhivă

Consiliul Judetean Valcea si-a sfintit astazi noua Sala de Sedinte (foto)

Sala Consiliului Judeţean Vâlcea a fost construită în anul 1969 şi a fost concepută să fie utilizată, atât pentru şedinţe, cât şi ca sală de cinematograf şi de spectacole. Deoarece de mai bine de 40 de ani, la această sală de şedinţe nu s-au mai executat lucrări de reabilitare şi modernizare, ci numai reparaţii curente, conform legii 10/1995 privind calitatea în construcţii, aceasta nu mai corespundea cerinţelor, urmând ca prin Hotărârea Consiliului Judeţean Vâlcea nr. 11 din 27.01.2011 să se aprobe documentaţia pentru obiectivul de investiţii „Extindere şi Modernizare Sală de Şedinţe a Consiliului Judeţean Vâlcea”.

Astfel, astăzi, într-un cadru oficial, noua Sala de Şedinţe a Consiliului Judeţean Vâlcea a fost sfintita. Informatia ne-a fost transmisa de catre Arhidiacon Ioan Liviu Găman, reprezentant media al Arhiepiscopiei Ramnicului.

Conform aceleiasi surse, festivitatea de inaugurare a noii săli de festivităţi din cadrul instituţiei vâlcene a început la ora 13:30, cu o slujbă de sfinţire oficiată de către Preasfinţitul Părinte Emilian Lovişteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi.

După slujba religioasă a urmat tăierea panglicii inaugurale, după care invitaţii au mers în noua Sală, unde s-a desfăşurat spectacolul „Rapsodia primăverii”, susţinut de către Orchestra „Rapsodia Vâlceană”, grupul vocal folcloric „Haiducii” al Căminului Cultural Amărăşti, formaţia de dansuri „Domniţele” a Căminului Cultural „Constantin Popian” din Costeşti, precum şi de alţi invitaţi.

„Evenimentul de astăzi, încheie o perioadă de mai mulţi ani, în care administraţia judeţeană, proiectanţii şi constructorii au investit în conceperea, finanţarea, coordonarea şi realizarea acestei construcţii”, ne-a declarat Ing. Ion Cîlea, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea.

Locaţia deţine un număr de 360 de locuri şi va fi utilizată, atât pentru activităţile proprii instituţiei publice, cât şi pentru diverse manifestări culturale: spectacole artistice, proiecţii de filme, simpozioane, expoziţii, etc. Anul acesta se prevede în cadrul sălii achiziţionarea şi montarea unui sistem de proiecţie 3D.