12 maici ortodoxe rapite: intr-un videoclip, acestea neaga rapirea, asigurand ca sunt bine si ca vor fi eliberate

Un grup de călugărițe, dintre cele care au fost date disparute în Siria dupa ce luptătorii islamisti au capturat un sat creștin în această săptămână, a apărut într-un clip video, spunând că acestea sunt în stare bună de sănătate și negand faptul ca ar fi fost răpite.

Maicile ar fi fost luate, după ce militanții au ocupat Maaloula, un sat crestin din nordul Damascusului, după lupte grele cu forțele președintelui Bashar al-Assad, luni.

Luptătorii le-au mutat, apoi, pe călugărițele din Mănăstirea Grec-Ortodoxă Sfanta Tecla, în orașul Yabrud din apropiere, conform trimisului Vaticanului in Siria, citat de VoR.

Într-un material video difuzat de Al Jazeera ieri seara, mai mult de 12 maici, purtand vesminte lungi negre, au apărut asezate pe canapele imprejurul unei camere. Întrebate de către un barbat din spatele camerei dacă au fost răpite, o maica a negat și a spus că au parasit doar mănăstirea, pentru a scăpa de bombardamente, și că vor fi eliberate peste două zile.

“Suntem tratate bine. Ne-au luat de la manastire, din bombardament… ne-au salvat, iar noi suntem foarte fericite alaturi de ei”, a spus o altă călugăriță.

Nu a fost clar, insa, când a fost filmat materialul video sau în ce condiții au vorbit călugărițele.

Tot ieri, va reamintim ca ziarul pan-arab Asharq al-Awsat raportase că un grup rebel autointitulat “Free Qalamoun” ar fi recunoscut ca le-a rapit pe maici, solicitand, in schimb, eliberarea a 1000 de ostatici de sex feminin, deținuti de guvern (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Dintre liderii religiosi care au facut apel la eliberarea maicilor, ii amintim pe Papa Francisc, Patriarhul Kirill, Arhiepiscopul Ciprului, Patriarhul ortodox al Antiohiei Ioan X Yazigi si altii.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.