Pamantul trece printr-o ploaie de stele din constelatia Puppides-Velides: 15 meteoriti pe ora

În urmatoarele zile, Pământul va trece printr-o ploaie de meteoriți, care provin din constelația Puppides-Velides. Secretarul de presă al observatorului din Pulkovo (de lângă Sankt Petersburg), Serghei Smirnov, citat de radioul Vocea Rusiei, declara ca meteorii vor putea fi observati la orele târzii ale zilei de 8 ianuarie și primele ore din 9 ianuarie, dacă nu există nori. În medie, până la 15 meteori pot fi observati într-o oră.

Punctul constelației Puppides-Velides, de unde vor veni meteoritii, poate fi observat din emisfera sudică. Observatorii din emisfera nordica vor vedea meteoritii venind dinspre linia orizontului.

Serghei Smirnov spune că acesti meteoriti sunt fragmente, cel mai probabil, ale unei comete sau ale unui asteroid care a explodat. De regula, atunci când meteoritii se apropie de Pământ, ei ard în atmosferă și formeaza meteorii, adica efectul optic de dara luminoasa, fara sa ajunga la sol.

Există obiceiul ca, atunci cand vezi un meteorit cazand, sa iti pui o dorinta înainte ca meteorul sa devina invizibil.

Constelația Puppides-Velides este o parte dintr-un grup mare de stele, care a fost inițial cunoscut sub numele de constelația Argo, sau Nava Argonautilor (numele venind de la un mit antic grecesc). Ulterior, astronomii au împărțit constelația navei în mai multe constelatii mai mici, printre care si Puppides, Stern, Velides, sau Sail.

Pana la consumarea evenimentului, informatia de fata va putea fi gasita pe pagina noastra Home, la rubrica Semnal Evenimente.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.