Guvernul Ciprului se pregateste sa modifice Codul Penal, vrand sa-i reduca la tacere pe homofobi

Guvernul Ciprului pregătește un proiect de lege privind coabitarea și va modifica vechiul Codul Penal, in scopul incriminarii retoricii homofobe, conform unui purtător de cuvânt al Guvernului, Christos Stylianides, citat de presa locala.

Purtătorul de cuvânt a vorbit in cadrul unui eveniment legat de onorarea cipriotului Alecos Modinos, un activist pentru drepturile homosexualilor.

Evenimentul a avut loc cu ocazia a 20 de ani de la hotărârea Curții Europene a Drepturilor Omului, luata în urma unei acuzatii a lui Modinos de încălcare a dreptului la viața privată, conform unei legi cipriote care, pana in anul 1998, considera relațiile sexuale dintre bărbați ca fiind o infracțiune pedepsita cu cinci ani de inchisoare.

Evenimentul a marcat si Ziua Internațională a Drepturilor Omului și a fost organizat de către Organizația Accept LGBT Cipru (Lesbiene, Gay, Bisexuali, Transsexuali), de Biroul Ombudsmanului Republicii Cipru, Biroul Parlamentului European și Reprezentanța Comisiei Europeane. Toți vorbitorii la eveniment au lăudat curajul lui Modinos “de a-si declara in mod public identitatea sexuală”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.