Arhiepiscopul Luigi Bonazzi, noul Nuntiu Apostolic in Canada

În vârstă de 65 de ani, prelatul de origine italiana a ocupat anterior functia de Nunțiu în Lituania, Estonia și Letonia.

Postul de Nunțiu în Canada a fost lăsat vacant în luna septembrie a acestui an, când Arhiepiscopul Pedro López Quintana a demisionat.

Luigi Bonazzi s-a născut în Gazzaniga, Italia, pe 19 iunie 1948, și a fost hirotonit preot pe 30 iunie 1973, pentru Dieceza de Bergamo. După ce a obținut un doctorat în educație, el a intrat în serviciul diplomatic al Vaticanului, pe 25 martie 1980.

Anterior, el a servit în misiunile diplomatice ale Vaticanului în Camerun, Trinidad și Tobago, Malta, Mozambic, Spania, Statele Unite ale Americii și Italia, precum și în Canada.

Pe data de 19 iunie 1999, Arhiepiscopul Bonazzi a fost numit Nunțiu Apostolic de Haiti, după care a fost numit Nunțiu Apostolic de Cuba, pe 30 martie 2004, iar apoi Nunțiu Apostolic în Lituania și Estonia, din 14 martie 2009, și in Letonia, din 25 martie 2009.

Data de instalare oficială ca Nunțiu Apostolic in Canada nu a fost încă anunțata.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.