Papa Francisc si-a serbat ziua de nastere cu oamenii strazii. Premiat de Time si de revista homosexualilor

Papa Francisc si-a serbat cea de-a 77-a zi de nastere si a marcat această ocazie salutand echipa de fotbal preferată, San Lorenzo, la Vatican.

Papa Francisc si-a început ziua, stand cu oamenii fără adăpost, la Vatican. Grupul acestora a participat la Messa (Liturghie catolica) de dimineață, la reședința Papei. Vaticanul a spus ca Papa a discutat cu fiecare persoană în mod individual, în timpul predicii și după slujba, cand toti au luat micul dejun impreuna.

Papa a împărtit tortul de ziua lui cu mai multi copii. După ce a fost numit Persoana Anului, de către revista Time, săptămâna trecută, Papa Francisc a primit, mai nou, acelasi premiu si de la revista pentru apararea drepturilor homosexualilor “The Advocate”.

Papa Francisc este primul papa iezuit si primul papa non-european, de 1200 de ani. El provine dintr-un mediu umil, lucrand o perioada ca tehnician chimic și in paza unui club de noapte, înainte de a intra la seminar.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.