Printul de Wales vorbeste deschis despre persecutarea crestinilor in ziua de astazi

Prințul de Wales si-a demonstrat sustinerea plina de pasiune fata de creștinii din Orientul Mijlociu, avertizand ca “persecutiile organizate” de către fundamentaliștii islamiști ar putea rupe legături vechi de 2000 de ani.

Creștinismul începe “să dispară” în propriul sau lacas al nasterii, după 2000 de ani, din cauza unui val de “persecuții organizate” în Orientul Mijlociu, a avertizat Prințul de Wales, conform The Telegraph.

Într-o intervenție pasionata, acesta a spus că lumea este în pericol sa piarda ceva “pretios si de neinlocuit”.

Vorbind deschis despre credința sa creștină, el a spus că a ajuns sa fie “tulburat profund” de situația dificilă a celor pe care i-a descris drept “frați și surori ai sai în Hristos”.

El le-a dedicat o recepție de Craciun, liderilor religioși, la Clarence House, pentru a atrage atenția asupra amenințărilor indreptate asupra creștinilor, din ultimele luni, din Egipt, Siria, Irak și din alte părți ale regiunii.

El a facut publice aceste comentarii, aflandu-se alaturi de Prințul Ghazi al Iordaniei, de Arhiepiscopul de Canterbury, Rev. Justin Welby, de Arhiepiscopul romano-catolic de Westminster, Vincent Nichols si de șeful rabin Efraim Mirvis.

Clericii au vorbit despre o nouă eră a “martirilor”.

În discursul său, Prințul le-a cerut creștinilor, musulmanilor și evreilor să se unească, avertizand că eliminarea Creștinismului dintr-o mare parte a regiunii în care acesta a aparut, ar fi o “lovitură majoră data pacii”.

“Sunt, de ceva timp, profund tulburat de dificultățile în creștere cu care se confruntă comunitățile creștine din diferite părți ale Orientului Mijlociu”, a spus el.

“Mi se pare că nu putem ignora faptul că creștinii din Orientul Mijlociu sunt tot mai vizati, în mod deliberat, de către militanții islamiști fundamentaliști”.

“Comunitățile lor bisericești ne leaga in mod direct de Biserica primară”, a spus acesta amintind si de limba aramaică, limba proprie vorbita de Domnul nostru.

“Cu toate acestea, astăzi, Orientul Mijlociu și Africa de Nord au cea mai mică concentrație de creștini din lume – doar 4% din populație – și este clar că populația creștină a scăzut dramatic, în ultimul secol, și ca acesta continua sa fie in scădere și mai mare.

“Acest lucru are un efect asupra noastra, asupra tuturor, deși, desigur, în primul rând asupra acelor creștini care nu mai pot continua să trăiască în Orientul Mijlociu. “Noi, toți, pierdem ceva extrem de prețios și de neinlocuit, o bogată tradiție datând de 2000 ani, care începe să dispară”.

Din punct de vedere personal, el a adăugat: “De 20 de ani, am încercat să construiesc punți de legătură între Islam și Creștinism și sa risipesc ignoranța și neînțelegerile”.

“Ideea este ca am ajuns acum la o criză, în care podurile de legatura sunt rapid distruse, în mod deliberat, de către cei care au interese de acest gen”.

“Acest lucru se realizează prin intimidare, acuzații false și persecuții organizate, inclusiv asupra comunităților creștine din Orientul Mijlociu”.

Prințul Ghazi a subliniat importanța Creștinismului în lumea arabă. “Creștinii au fost prezenti în lumea arabă, cu 600 de ani înaintea musulmanilor”, a spus el.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.