publicat în: Arhivă

Athos: Arhimandritul Efrem, staret al Manastirii Vatoped, distins la nivel international

Arhimandritul Efrem, stareț al Mănăstirii Vatoped din Muntele Athos, a fost distins la nivel internațional cu premiul anual “Credință și Fidelitate”, de către Fondul Sfantul Andrei cel Intâi Chemat, in semn de recunoaștere a muncii sale in consolidarea legăturilor spirituale între popoarele ortodoxe.

Arhimandritul Efrem a însoțit Braul Maicii Domnului, care a fost asezat spre inchinare inaintea a milioane de oameni, atunci când acesta a fost adus din Vatoped în Rusia, în anul 2011. Observatorii au numit aceasta multime de oameni, ca fiind cea mai mare adunare pașnică de persoane din ultimele sute de ani.

La întoarcerea acestuia in Muntele Athos, Pr. Efrem a fost arestat pentru o investigație privind unele tranzacții imobiliare vechi din 2008 (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe). El a petrecut trei luni în închisoare. Politicienii influenți din Rusia, Biserica Rusă și Ministerul Rus de Externe au acționat în sprijinul acestuia.

Premiul acordat in aceste zile nu este insotit de vreo suma de bani, simbolizând caracterul dezinteresat al laureaților in slujire publica.