958 de biserici in Moscova. Slujbe regulate oficiate doar in 473 dintre ele

Moscova gazduieste 958 de biserici ortodoxe, dar slujbe regulate sunt oficiate doar în 473 dintre acestea, conform Patriarhului Kirill al Moscovei și al Întregii Rusii, care a facut declaratia in cauza la o sesiune a Adunării Eparhiale din capitala Rusiei, ieri.

Din numărul total de biserici ortodoxe existente in Moscova, 144 sunt în prezent în construcție, alte 193 gazduiesc institutii laice, iar 24 nu au fost încă eliberate de foștii chiriași.

Mai mult de 1515 de preoți slujesc in Moscova, care are, de asemenea, 31 de manastiri si schituri.

20 de noi eparhii ale Bisericii Ortodoxe Ruse și 11 arhiepiscopii au fost infiintate în anul 2013, a mai declarat Patriarhul Kirill. Astăzi, Patriarhia Moscovei numara un total de 44 de Arhiepiscopii și 269 de eparhii, din care 160 sunt situate chiar în Rusia.

In total, 110 noi eparhii au fost infiintate de cand Patriarhul Kirill a devenit liderul Bisericii Ortodoxe Ruse, în urmă cu cinci ani.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.