Lacul Karla, Grecia: arheologii au descoperit un han neolitic din perioada elenistica

O casa-ferma dintr-o așezare neolitică, un cuptor de ceramică și zeci de alte artefacte au fost descoperite de arheologi la Lacul Karla, situat în Tesalia, Grecia. Aceste descoperiri au fost făcute, în timpul săpăturilor care vizează transformarea lacului într-un rezervor principal de apă.

Conform rapoartelor oficiale, arheologii au descoperit o fermă mare la “Tserli”, sit datand din perioada elenistică (sec. 2 î.Hr.), prezentand mai multe camere si aproximativ 500 de artefacte – o așezare neolitică, inconjurata de o curte.

Casa-fermă, dotata cu un cuptor ceramic, din perioada elenistică, a fost folosita ca han. Arheologii au mai descoperit, de asemenea, un zid de piatra si cateva morminte din epoca mijlocie a bronzului.

Consiliul Central de Arheologie a declarat că ferma din “Tserli” va fi conservata pe sit, fiind interesanta pentru promenada naturalistilor si pentru turism. Artefactele vor fi, insa, plasate într-un muzeu.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.