Tennessee: oponentii unei moschei sustin ca ‘Islamul nu este o religie’

Cei ce se opun construirii unei moschei in Tennessee, au planificat un apel la Curtea Supremă a SUA, după ce cea mai înaltă instanță locala a refuzat sa tina cont de plangerile lor. Acestia pretind ca Comisia de Planificare din Rutherford a omis să îi informeze corespunzător vizavi de reuniunea din anul 2010, în care comisarii au aprobat construirea moscheii controversate in Centrul Islamic din Murfreesboro (foto), deschisa cu un an în urmă.

De cealalta parte, membrii moscheii au salutat ultima decizie a instatei locale, de vinerea trecuta, declarând că ei intotdeauna au crezut ca se va face dreptate, conform purtătorului de cuvânt al Moscheii, Saleh Sbenaty.

Musulmanii din oraș mai reamintesc, de asemenea, ca ei nu au protestat atunci când o biserică mare, inchinata Sfantului Ioan Botezătorul, a fost construită în apropiere.

Moscheea se confruntă cu multe provocări, de la deschiderea ei. Cu toate acestea, membrii și vecinii Centrului Islamic din Murfreesboro spun ca totul a decurs linistit de atunci, respingand ideea oricarei actiuni teroriste.

Centrul Islamic din Murfreesboro este un centru al comunitatii islamice, infiintat la începutul anilor 1980. Aceasta susține ca are aproximativ o mie de enoriași, dar până în 2009 centrul a ajuns sa aiba nevoie de mai mult spațiu, pentru a găzdui numărul tot mai mare de credincioși. Astfel, Centrul a cumpărat un lot vacant la marginea Murfreesboro și a prezentat planurile construirii unui nou centru al comunitatii si a unei moschei, pe acest teren. Deși planurile au fost aprobate în unanimitate de către comisia locală de planificare, ele au stârnit o opoziție intensă din partea unor localnici și activiști anti-islamici.

În următorii doi ani, spatiul moscheii a fost supus unor acte de vandalism, mitinguri și incendieri. Oponenții moscheii au mers la tribunal pentru a opri construcția, argumentând că “Islamul nu este o religie”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.