Azerbaidjan: Papa Francisc a fost invitat de musulmani sa viziteze tara

Șeful Departamentului Musulmanilor din Caucaz, Sheikh-ul Haji Allahshukur Pachazadeh (foto), l-a invitat pe Papa Francisc să viziteze Azerbaidjanul.

Invitația a fost adresata, zilele trecute, Cardinalului Gianfranco Ravasi, președintele Consiliului Pontifical pentru Cultură, aflat într-o vizită oficială la Baku, Azerbaidjan, pentru organizarea unei expoziții de artă azera in Muzeele Vaticanului.

Haji Allahshukur Pachazadeh a spus: “Aceasta este o invitație oficială, care este, fără îndoială, împărtășită și de guvern”.

Șeicul și-a exprimat, de asemenea, dorința de a vizita Vaticanul, motiv pentru care Cardinalul Ravasi a declarat imediat: “Poftiti, ar fi foarte important pentru relațiile bilaterale dintre cele două țări”.

Delegația Vaticanului s-a mai întâlnit, de asemenea, cu Președintele țării, Ilham Aliyev, care l-a decorat pe Cardinal cu Medalia Ordinul Dostluh “Prietenia”), unul dintre cele mai mari ordine ale Azerbaidjanului.

Dintr-o populație de aproape 9 milioane de persoane, alcatuita din 88% musulmani, catolicii reprezinta o minoritate de 0,1%.

Vaticanul și Republica Azerbaidjan au semnat un acord, in ziua de 29 aprilie 2011, care garantează libertatea catolicilor de a profesa și practica religia în mod public.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.