Turcia testeaza viteza de reactie a Armatei Grecesti. O fregata provocatoare patrunde in apele teritoriale

În cursul nopții de marți, fregata turcă “Oruc Reis” a navigat prin Eubeea și Skyros. În mijlocul nopții, generalii turci din Ankara au trimis fregata turcă, în scopul testarii timpului de reactie a armatei grecesti. Fregata turcă a plecat din Hellespont și a ajuns in apele teritoriale grecești, trecand prin Eubeea și Skyros, si a continuat sa ramana în apele teritoriale ale Greciei timp de 32 de minute, intre 22:32 si 23:04, în noaptea de marți.

Călătoria provocatoare a fregatei turcesti vine la două zile după declarația fără precedent a Premierului turc Recep Tayyip Erdogan, conform caruia: nu există o țară numită Cipru.

Potrivit anunțului oficial al Statului Major General al Apararii Elene, fregata turcă, “venita din Hellespont, se deplasa într-un curs spre sud-vest, a intrat în apele teritoriale grecești prin Sudul Eubeei si Skyroson, la ora 22:32, pe data de 12 noiembrie. Apoi, s-a deplasat spre sud-est, ieșind din apele teritoriale grecești prin Sudul Skyros, la 23:04, continuând navigarea spre sud-estul Marii Egee.

Ofițerii de la Pentagon au declarat: “navele și mașinile de lupta ale Marinei Elene au urmarit continuu această fregată, in voiajul sau”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.