Decizia Hawaii este dezamagitoare si arata nevoia reconstruirii unei culturi a familiei

Arhiepiscopul catolic Salvatore Cordileone de San Francisco (foto), președinte al Subcomitetului Episcopilor Americani pentru Promovarea și Apărarea Căsătoriei, a răspuns astăzi, adoptarii proiectului de lege care trecuse de legislativul Hawaii, fiind semnat de către guvernator, privind redefinirea căsătoriei (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

“Decizia Hawaii este dezamăgitoare și arată nevoia de reconstruire a unei culturi a familiei în țara noastră”, a spus Arhiepiscopul Cordileone. “Schimbarea sensului căsătoriei, în lege, nu promovează binele comun si nu protejeaza drepturile autentice”.

“Dacă ne referim la familie”, a spus arhiepiscopul, conform Papei Francisc “doar un barbat și o femeie, casatoriti ii pot oferi” copilului ceea ce este mai bun. “Întrebarea pe care trebuie să ne-o punem este: cum putem justifica sincer o lege care, în principiu, ii refuză copilului acest drept”.

Arhiepiscopul Cordileone a adaugat: “alatur rugăciunile mele, celor facute de mulți oameni care au ajutat la apărarea căsătoriei în Hawaii, într-un spirit de iubire și adevăr, și prin aceasta, au ajutat la apărarea unei culturi a familiei. Eforturile lor nu au fost zadarnice, iar mărturisirea lor va continua să dea roade”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.