Libia si amenintarea Ansar: siguranta in tara depinde de punerea in aplicare a legii islamice Sharia

Siguranta în Libia depinde de punerea în aplicare a legii islamice Sharia, potrivit unui comunicat publicat in aceste zile de catre grupul jihadist Ansar Al Sharia, citat de agentia Ansa.

Grupul din Libia este considerat a fi responsabil pentru atacul din 2012, asupra Consulatului SUA din Benghazi, în care ambasadorul Chris Stevens și alți trei oficiali americani au murit.

Militanții salafiti au mai declarat, de asemenea, că nu recunosc instituțiile de stat, inclusiv serviciile de securitate, acuzându-le de apostazie și considerandu-le forțe ale răului, care ii deservesc pe tirani. Sharia este salutata ca singura lege legitima în țară.

Grupul “partizanilor legii islamice”, a fost creat în estul Libiei, în timpul revoltei din 2011 care l-a alungat de la conducere pe Muammar Gaddafi. Declarația a fost emisa după vizita de luni a Premierului Ali Zeidan in Benghazi, pentru a discuta despre problemele securitate cu seful forțelor speciale, Wanis Bu Khamada.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.