Ce-ai reusit sa creezi?: De la om la cyborg. Antropologia crestina in epoca robotilor

“Ce-ai reusit sa creezi?” – este tema unei serii de conferințe organizate sub patronajul Ambasadei Franței la Vatican, Universitatii Pontificale Gregoriene și Institutului Francez St Louis din Roma.

Aceste conferinte vor reprezenta cursuri filosofice și teologice care intentioneaza sa reflecte provocările actuale de mediu.

Serile vor debuta pe data de 5 decembrie, cu Dominique Lambert, un profesor al Universitatii din Namur, Belgia, pe tema “De la om la cyborg. Antropologia creștină în epoca roboților”.

Pe 12 decembrie, Pierre Gisel, din Universitatea din Lausanne, Elveția, va vorbi despre “Dumnezeu, omul si lumea: raspunsul creatiei”.

Pe 16 ianuarie 2014, Catherine Chalier, lector la Universitatea din Paris-Vest, va vorbi despre “Alianta cu natura, în tradiția evreiască”.

In 27 februarie, calugarul Frederick Vermorel va fi invitat să discute despre Lanza del Vasto, poet și activist italian pentru pace.

Pe 20 martie, François-Cassingena Treverdy, de la Institutul Catolic din Paris, va vorbi despre “Liturghie și creație”.

Jean-Pierre Sonet, de la Universitatea Gregoriana, va vorbi, pe 10 aprilie, pe tema: “Locuind poetic Terra”, iar Arhiepiscopul Bruno Forte de Chieti-Vasto, va interveni pe 22 mai: “Către o spiritualitate etica și ecologica”.

Pana la derularea evenimentelor, informatia de fata va putea fi gasita pe pagina noastra Home, la rubrica Semnal Evenimente.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.