Tunisia: partidul de guvernamant Ennahdha, acuzat de legaturi cu teroristii

Partidul de guvernamant islamic Ennahdha a fost acuzat, zilele acestea, pentru legaturi cu mișcarea salafista Ansar al-Sharia, considerata a fi un grup terorist ilegal, de către guvernul tunisian.

În timpul unei conferințe de presă tensionate, Taieb Aguili – un membru al comitetului de apărare pentru Chokri Belaid și Mohamed Brahmi, cei doi lideri ai opoziției, asasinați în ultimele luni – a prezentat o serie de documente, ca probă (imagini și fotografii), și a spus că Ansar al-Sharia s-a aflat în spatele atâtor crime și a altor acte de violență în țară.

Ennahdha a fost acuzat ca are legături solide cu organizarea unor asasinate politice. Aguili a continuat să spuna că salafistii tunisieni au legatura cu un grup armat libian, sub comanda lui Abdel Hakim Belhadj – considerat a fi “aproape” de Ennahdha – adăugând că trei membri ai al-Sharia Ansar (Abou Iyadh, șeful grupului, Kamel Kadhkadhi, care este acuzat de fapt de uciderea lui Belaid, și Mohamed Aouadi) au călătorit în Libia de mai multe ori, pentru a se instrui în taberele militare jihadiste.

Unul dintre membrii de cel mai inalt nivel ai Ennahdha, Samir Dilou, a negat vehement contactul cu libianul Belhadj, dar a aparut in public o fotografie în care acesta este surprins alături de presupusul comandant jihadist.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.