Irlanda: agentiile catolice avertizeaza asupra pericolelor legate de reducerea veniturilor

“Ca organizații catolice care lucrează în domeniul justiției sociale, ne alaturam unui apel pentru protejarea celor care se luptă să mențină un standard acceptabil de viață în Irlanda și în întreaga lume. Orice nouă reducere a veniturilor, directa sau indirecta, va avea consecințe grave, amenințand bunăstarea persoanelor și familiilor implicate și coeziunea socială, care reprezinta un fundament esențial in redresarea economică durabilă și sustenabilă.

Cu fiecare reducere bugetara succesiva, de la începutul crizei actuale, mulți dintre cei care lucreaza in acest domeniu am observat o eroziune a suporturilor care ar trebui să fie disponibile in protejarea celor săraci. Scăderea nivelului veniturilor, combinata cu reducerile din serviciile de sănătate, educație și sociale și impunerea de noi taxe, au un efect profund dăunător asupra capacității oamenilor de a avea grijă de ei înșiși și de ceilalti. Impactul cumulat al acestor factori este atât lărgirea și adâncirea excluziunii sociale, cat si o creștere în consecință a inegalității.

Dorim să ne redeclaram preocuparea noastră, pe baza experienței colective, fata de modul in care deciziile din politica economică și socială din ultimii ani conduc la creșterea sărăciei, excluziunii sociale și fragmentarea societatii irlandeze”, se arata intr-un comunicat din ultimele zile, semnat de 7 agentii catolice.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.