Jocurile Olimpice de Iarna din Soci: Putin ii primeste calduros pe homosexuali si lesbiene

Homosexualii și lesbienele vor fi primiți la Jocurile Olimpice de Iarnă din Soci la fel de calduros ca oricine altcineva, a promis Președintele rus Vladimir Putin.

Putin a mai acordat, recent, asigurări in această privință, luni, cand acesta i-a salutat pe noul Președinte al Comitetului Olimpic Internațional, Thomas Bach, și pe alți oficiali ai sportului in Soci – stațiunea de la Marea Neagră, unde Jocurile vor avea loc in luna februarie.

“Vom face totul, astfel încât atat participanții cat și oaspeții să se simtă confortabil în Soci, indiferent de etnie, de moștenirea rasială sau de orientare sexuală”, a spus Putin la o întâlnire cu Thomas Bach, citat de radioul Vocea Rusiei.

Șeful Comitetului Olimpic International a declarat că organizația sa a fost “foarte satisfăcuta” de pregătirile pentru Jocurile din Soci, în cadrul primei sale vizite în orașul gazdă de cand a devenit presedinte. El nu a comentat cu privire la problema gay, deși a spus luna trecută că nu vrea ca Jocurile sa “fie o arena destinata demonstratiilor pentru toate problemele posibile din lume, chiar dacă acestea sunt dintre cele mai bune”.

Bach se afla in Soci, cu ocazia Conferintei Mondiale pe tema Sportului și a Mediului, a Comitetului, care se desfășoară incepand de astazi si pana vineri.

Președintele rus, în iunie, a semnat un proiect de lege care interzice promovarea homosexualității in randul minorilor (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe). Legea vizează protejarea copiilor de influențele dăunătoare ale homosexualitatii, dar cu toate acestea, a dat naștere unor manifestari din partea activiștilor gay, de boicotare a Jocurilor Olimpice de la Soci.

Putin a spus, ulterior, într-un interviu catre televiziunea de stat, că homosexualii nu vor fi discriminați la Jocurile din Soci.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.