Rapiti in Siria: Muftiul suunit Ahmad Badreddin Hassoun sustine ca cei doi mitropoliti s-ar afla in Turcia

Cei doi mitropoliti ortodocsi de Alep, din Siria, rapiti în aprilie, ar fi în viață și s-ar afla în afara țării, conform Marelui Muftiu Ahmad Badreddin Hassoun, figură spirituală a Islamului sunnit, care susține că are informații sigure despre acestia.

Vestea a fost lansata de agenția Interfax, care a raportat o declarație a Elenei Agapova, vice-președinte al Societatii Imperiale Ortodoxe a Palestinei, organizație ortodoxă ruseasca activa în Orientul Mijlociu, care ofera ajutor poporului sirian.

“Potrivit informațiilor muftiului, episcopii ar fi în Turcia, a declarat Elena Agapova, adăugând că după întâlnirea sa de luni, la Moscova, cu reprezentanții Societatii Imperiale Ortodoxe Palestina, Hassoun a decalarat că “mâna militanților ceceni s-a aflat în spatele răpirii celor doi”.

În timpul vizitei sale la Universitatea Islamica din Moscova, muftiul a indicat că cel puțin 2.000 de rusi, in cea mai mare parte din nordul caucazian, lupta în rândurile opoziției armate siriene.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.