publicat în: Arhivă

Biserica din parohia Buchin

RESFINTIRE

Aflată în vecinătatea municipiului Caransebeş, parohia Buchin număra 115 familii şi 329 credincioşi, iar hramul bisericii este „Naşterea Maicii Domnului”. Păstorul credincioşilor din Buchin este părintele Ioan Fontul, prin a carui osteneală, dimpreună cu jertfa credioncioşilor săi au renovat interiorul şi exteriorul bisericii.

Slujba resfinţirii biserici a început la orele 9.00, după care s-a oficiat dumnezeiasca Liturghie arhierească. În cadrul Sf. Liturghii, Preasfinţitul Părinte Episcop Lucian a săvârşi hirotonia întru preot a ierodiaconului Bartolomeu (Vasile) Timiş, egumenul schitului Sf. Nectarine Taumaturgul-Feneş. Tot în cadrul dumnezeştii Liturghii, Ierarhul a acordat distincţia de iconom, evlaviosului părinte paroh Ioan Fontul, păstorul comunităţii ortodoxe din Buchin, răsplătind şi prin aceasta eforturile depuse în activitatea pastoral-misionară, administrative-gospodărească, dar şi social-filantropică.

În cuvântul de mulţumire sfinţia sa a adus un prinos de recunoştinţă tuturor celor care i-au fost alături în activitatea de păstor sufletesc în parohia Buchin şi deopotrivă tuturor donatorilor şi binefăcătorilor bisericii care a fost sfinţită.

Cuvântul de învăţătură i-a aparţinut Ierarhului care a subliniat ceea ce înseamnă pentru urmaşi pomenirea strămoşilor lor . Totodată, Preasfinţia Sa a vorbit credincioşilor prezenţi despre cina cea veşnică la care ne cheamă Mântuitorul iisus Hristos prin glasul fiecărei Sf. Liturghii.

Sfârşitul sărbătorii duhovniceşti din parohia Buchin a coincis cu participarea tuturor credincioşilor prezenţi la agapa dragostei frăţeşti oferită de parohie cu acest prilej.