LGBT a manifestat in fata Catedralei Sf. Nicolae din San Francisco, in timpul Liturghiei

O acțiunea de protest a minorităților sexuale a avut loc în fata Catedralei Ortodoxe Patriarhale Sf. Nicolae din San Francisco, pe fondul unor rugăciuni ale clericilor și laicilor Bisericii Ruse din Afara Granițelor și Parohiilor Patriarhiei din SUA.

Protestatarii, care s-au declarat nemulțumiți de legislația adoptată în Rusia, de interzicere a propagandei homosexuale in fata copiilor, i-au chemat cu o zi înainte pe suporterii comunității LGBT să se adune la Catedrala Patriarhală, în timpul Liturghiei duminicale, cu pancarte anti-ortodoxe si anti-rusesti.

Duminică dimineața, “pentru intarirea credincioșilor”, o raclă cu porțiuni din moaștele Sfântului Ioan de Shanghai, au fost aduse la Catedrala Sfantul Nicolae și, după împărtășire, mai multe rugăciuni speciale au fost intonate pe marginea Triumfului Ortodoxiei.

Nici catedrala și nici enoriașii nu au fost violentati de protestatari.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.