Patriarhul Rusiei inmaneaza marele ordin al Bisericii, primarului estonian din Tallin

Patriarhul Kirill al Moscovei și al Întregii Rusii a conferit in aceste zile un mare ordin al Bisericii, primarului orasului Tallin, pentru ajutorul oferit in construirea unei biserici ortodoxe in capitala Estoniei.

Patriarhul a înmânat însemnele “Ordinului Gloria și Onoarea Bisericii Ortodoxe Ruse” lui Edgar Savisaar, în timpul unei intalniri avute la Tallinn, și a mulțumit din nou primarului pentru primirea călduroasă pe care i-a acordat-o in timpul vizitei patriarhale in oraș, în luna iunie, conform biroului de presa al primariei, citat de Interfax.

Savisaar si-a exprimat recunoștința pentru acest ordin și l-a asigurat pe Patriarhul Kirill de grija fata de nevoile comunității ortodoxe din Tallin.

Construcția Bisericii Icoanei Maicii Domnului Gorgoepikoos – o icoana a “Preasfintei (Fecioare Maria) grabnic ascultatoare” – a fost finanțată de către credincioșii ortodocși obișnuiți din Estonia, cu sprijinul Primariei Moscovei si al Fundației Ruse “Sf. Andrei cel Intâi Chemat”.

Biserica va fi tarnosita pe 28 septembrie, conform Primariei din Tallin.

Piatra de temelie a fost pusă de regretatul Patriarh Alexei al II-lea, fostul lider al Bisericii Ruse, care a fost născut chiar in Tallin. Piața din fața bisericii este numita după numele acestuia și tot aici se afla si un monument dedicat lui.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.