publicat în: Arhivă

Compromisuri la PARIS: saptamana de lucru extinsa duminica (in aceasta seara, noi hotarari)

PARIS, 15 decembrie 2008 – Propunere de deschidere a magazinelor o duminică pe lună şi 4 în luna decembrie

Jean-François COPE, presedinte al grupului UMP în Adunarea Naţională, caută un “compromis” pentru lucrul în ziua de duminică, propunând deschiderea magazinelor “o duminică pe lună” şi “în cele patru duminici ale lunii decembrie”, se aminteşte într-un interviu publicat luni, în „Astăzi în Franţa”, la Paris.

Luni seara, Nicolas Sarkozy i-a primit pe membrii UMP, care se opun decretării duminicii ca fiind zi lucrătoare, Cope afirmând că “trebuie să existe o soluţie de compromis.”

Pentru cele patru mari oraşe (Paris, Lyon, Marsilia şi Lille), “ne putem imagina mai degrabă un sistem care să permită lucrul într-o singură duminică pe lună şi în cele patru duminici ale lunii decembrie”, a sugerat Cope.

“Cred că este o formulă bună”, spune el, adăugând că “ar fi un lucru bun ca spiritul de co-legislativ să se afirme cu această ocazie.”

Nicolas Sarkozy speră ca examinarea proiectului de lege privind extinderea săptămânii de lucru şi duminica să înceapă cât mai repede. Votul s-ar putea să fie anunţat astăzi, marţi 16 decembrie, după-amiază.