LOS ANGELES, 14 decembrie 2008 – Incendierea unei biserici frecventată de Sarah Palin

Poliţia consideră că autorul incendiului survenit asupra unei biserici, in prezent grav avariată de flăcari, frecventată de Sarah Palin, guvernatorul Alaska şi fost candidat Republican la vice-preşedinţia americană, eset un piroman. Acesta a cauzat o daună de aproximativ un milion de dolari, spun surse oficiale.

Pompierii au fost sunaţi în seara de vineri de la biserica Wasilla Bible, din oraşul natal al lui Sarah Palin (Wasilla – Alaska) întrucât se vedeau flăcări şi fum ieşind de la ferestrele celor trei nivele ale clădirii.

Cinci persoane care s-au aflat în clădire, au evaluat pierderile la aproximativ patru-cinci milioane de dolari, au spus oficialii.

“Noi credem că focul a fost intenţionat”, a spus James Steele, şeful brigăzii de pompieri. Nu avem nicio pistă care să ne ducă spre motivaţiile sau intenţiile acestei actiuni”, a adăugat el.

Conform declaraţiilor, Palin a spus că speră ca acest incident să nu aibă legatură cu candidatura pentru vice-preşedinţie.

Pastorul Larry Kroon, responsabilul bisericii în care duminică s-au strâns 1000 de credincioşi, şi-a exprimat neîncrederea: “Cineva a făcut-o intenţionat, dar nu ştiu cine sau de ce”, a spus el.

A fost deschisă o anchetă, spun surse oficiale.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.