8 martie: noua data de comemorare a Sfintei Matrona din Moscova. Descoperirea moastelor

Biserica Ortodoxă Rusă a introdus o noua sarbatoare in caledarul ortodox local, dedicat Sfintei Matrona din Moscova, si anume în ziua descoperirii moaștelor sale, pe 8 martie, conform unui raport emis de Seful Departamentului de Informare al Patriarhiei Moscovei, Vladimir Legoida, in cadrul unei intalniri avute in aceste zile, in capitala Rusiei.

“Membrii Sfântului Sinod au decis să introducă o nouă dată de comemorare a Sfintei Matrona din Moscova – sute și mii de oameni stau la rand pentru a se inchina la sfanta, în mănăstirea acesteia, zilnic. Având în vedere un astfel de cult de venerare a moaștelor sale și importanța iubirii oamenilor fata de aceasta sfanta, Sfântul Sinod a decis să introducă suplimentar o noua sărbătoare, ziua descoperirii moastelor sale. Acest lucru s-a intamplat in ziua de 8 martie, dupa calendarul nou”, a spus Legoida.

Reuniunea Sfântului Sinod a avut loc marți, sub președinția Patriarhului Kirill. Aceasta a fost ultima ședință a sesiunii de primăvară-vară din acest an.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.