Campul Hodynskaia: reconstructia primului lacas ortodox distrus de bolsevici in Moscova

In aceste zile, cu ocazia sarbatorii Sfantului Serghie, la “Câmpul Khodynka” (Hodinscaia) din Moscova, a fost oficiata o Sfanta Liturghie în aer liber, pe locul Bisericii Sfantul Serghie de Radonej, care a fost dinamitata de către bolșevici.

Potrivit istoricilor, aceasta era biserica destinata exact militarilor, fiind si prima biserică din Moscova distrusa de către bolșevici în secolul al XX-lea.

“Până la revoluție, această biserică maiestuoasa a fost o podoaba reală pentru aceasta parte a orașului. Ea a fost construita pentru militarii din garnizoana Moscovei și putea primi mai mult de o mie de credincioși”, conform celor care sustin fondul de reconstructie a bisericii.

Se preconizeaza ca reconstrucția acesteia va fi finalizată în anul 2014, la 700 de ani de la nașterea Sfantului Serghie, fiind inclusa in programul de construcție a 200 de biserici noi în Moscova (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.