publicat în: Arhivă

Ortodoxia Orientala din Vestul SUA: consiliu in Burbank

Zilele trecute, in Catedrala ortodoxa Sfantul Efrem Sirul din Burbank, California, in Statele Unite ale Americii. a avut loc reuniunea trimestrială a Consiliului Episcopilor Ortodocși Orientali din Vestul Statelor Unite.

Ședința a fost condusă de liderii spirituali ai Bisericilor: Mor Clemis Eugene Kaplan, din Biserica Ortodoxa Siriacă, Arhiepiscopul Moushegh Mardirossian, prelat al Bisericii Apostolice Armene, Arhiepiscopul Hovnan Derderian, Întâistătătorul Bisericii Apostolice Armene, și Episcopul Serapion, din Biserica Ortodoxa Copta.

Consiliul a purtat discutii despre tulburările civile din Siria, Liban, Egipt și, în special, despre dificultățile cu care se confruntă comunitățile minoritare creștine, sperând și rugându-se pentru restabilirea pacii și stabilitatii in regiune. Aceștia au discutat, de asemenea, despre recenta alianță a Bisericilor din Orientul Mijlociu – care au colaborat în evaluarea drepturilor omului și a libertăților religioase ale Bisericilor și comunităților crestine din Orientul Mijlociu – și despre modul în care diaspora poate acorda sprijin acestora.

Consiliul a încheiat întâlnirea sa prin elaborarea unor planuri de viitor. Comitetul de tineret va fi si el revitalizat și reorganizat, anticipandu-se ca acesta isi va începe serviciul în luna august. Slujba anuala religioasa comuna va avea loc pe 23 martie 2014.

Următoarea ședință a Consiliului Episcopilor Ortodocși Orientali va avea loc pe data de 8 octombrie 2013, la Biserica Copta Sfantul Atanasie.