Ioan X Yazigi: Siria, marea tara a civilizatiei si istoriei

Siria ramane patria coexistenței, toleranței și prieteniei, iar sirienii sunt o familie – a afirmat Patriarhul Ioan X de Yazigi al Antiohiei și al Intregului Răsărit, din Biserica Grec-Ortodoxă.

În timpul slujbei Sfintei Liturghii de ieri, oficiata in Biserica Maicii Domnului din Balmana, Tartous, un oras situat pe coasta mediteraneana a Siriei, Patriarhul Yazigi s-a rugat pentru pace și securitate în Siria, afirmând că “Siria va fi întotdeauna țara prieteniei și a coexistenței”.

Patriarhul Yazigi și-a exprimat încrederea că sirienii vor lucra mână în mână pentru consolidarea unității naționale și “reintoarcerea bucuriei și zâmbetelor pe fetele tuturor sirienilor”.

In timpul a doua slujbe, oficiate in Biserica Maicii Domnului din Al-Sawda și Biserica Sfântul Ignatie al Antiohiei din Dweir Taha, Tartous, joi, Yazigi a declarat că prietenia dintre sirieni ramane singura cale prin care Siria poate redevi mara tara a civilizației și istoriei.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.