Serbia investeste in produsele Halal. Animale sacrificate prin ritualul musulman si alte produse permise

Un Birou Halal se va deschide la Camera de Comerț din Belgrad, în urma unui acord semnat de președintele Camerei, Milan Jankovic, și directorul Agentiei Serbia Halal, Mustafa Jusufspahic, conform agentiei Tanjug.

Acordul privind cooperarea in afaceri și tehnică, care include planuri pentru deschiderea unui Birou Halal in cladirea Camerei de Comerț din Belgrad, a fost semnat în prezența ambasadorilor din 19 țări.

Deschiderea biroului „este foarte importanta”, deoarece cererea pentru produsele halal este în creștere în capitala sârbă, iar dezvoltarea acestui tip de producție și de piață „poate contribui la creșterea economiei sârbe”, conform unui comunicat al Camerei.

„Serbia are nevoie de mai multe investiții directe în industria halal”, a declarat Jusufspahic, exprimându-și satisfacția cooperarii în viitor, deoarece există mai multe companii interesate de implementarea standardelor Halal.

Standardele Halal sunt aplicate în principal în producția de alimente, precum și in industria farmaceutică și cosmetică. Hotelurile care doresc să atragă vizitatori din țările islamice pot solicita, de asemenea, un certificat Halal.

Standardele Halal reprezinta o lista de alimente permise de religia musulmana. Este foarte important pentru crestini de stiut ca, spre exemplu, in cazul carnii de consum Halal, aceasta obligatoriu provine de la animale permise de religia musulmana, sacrificate de barbati maturi sau/si preoti musulmani, care invoca anumite rugaciuni, respectand un ritual strict de sacrificare musulman.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.