Prima Conferinta Mondiala de Filosofie din Grecia – 2013

Intelectualii de frunte ai lumii, precum Juergen Habermas și Umberto Eco, Alexander Nehamas, Bill MacBride, Dermot Moran, Luca Scarantino vor lua parte la cea de-A 23-a Conferința Mondiala de Filosofie, care va avea loc pentru prima dată în Grecia, între 4 si 10 august 2013.

“Filosofia ca cercetare și mod de viață” este tema conferinței, organizată de Federația Internațională a Societăților Filosofice și Societatea Filozofica Greaca – o întoarcere catre sursele clasice ale filosofiei, dat fiind că în acest an are loc si aniversarea a 2400 de ani de la infiintarea Academiei lui Platon, astazi acoperita de buruieni.

Unele dintre sesiuni, cu semnificație simbolică, vor avea loc la sit-ul arheologic al Academiei lui Platon, și in Pnyx, leagănul democrației ateniene, Liceul lui Aristotel și Sf. Fotini din Ilisos.

Deschiderea oficială a conferinței va avea loc la Odeon, Herodes Atticus, unde se va desfasura si un eveniment muzical, în timp ce lucrările conferinței se vor tine in Campusul Universitatii din Atena.

Conferința speră să ofere câteva răspunsuri la problemele omenirii din secolul 21, cu mai mult de 2.000 de participanți, din 105 de țări din întreaga lume, care transmit mesajul lor legat de valorile, pozițiile și orientări spirituale, dar în același timp tratand atitudinea filosofilor în lumea modernă.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.